Over ons

Het is begonnen met een cadeau dat ik (Quinta) in 1998 kreeg. Een ezel, verf en kwasten. Ik bakte daar helemaal niks van. Mijn partner Patrick Prive vroeg of hij het mocht proberen. Iedereen reageerde gelijk positief op de creaties die hij maakte. Ik werkte in 2000 in een lounge cafe, Patrick zat daar vaak aan de bar te schetsen. Daar kwam hij Micha Madera tegen en die twee stimuleerden elkaar enorm. Dagen lang met elkaar aan de bar praten en schetsen. Zo onstond er een naam, Happyheads! Kunst zonder bla bla. Het begon met op hout geschilderde karakters die ik daar aan de wand hing en al heel snel werden verkocht. Ze creëerden een vibe om de wereld een stukje vrolijker te maken. Een atelier in Leiden werd gevonden die ze HappyHeads laboratory noemde en dat vormde de plek waar zij tot diep in de nacht aan het schilderen en ontwerpen waren. In 2004 gingen ze een stap verder.  Hun vrolijke karakters op T-shirts, was een droom en werd werkelijkheid. Maanden later stond er een container met de T-shirts voor de deur. Super gaaf maar Patrick kan dan niet meer genieten van dit succes.

 

13 februari 2005 trof ik hem aan op de vloer in de keuken. Hij ging een verfje mengen voor een schilderij en ik hoorde een klap. Onder de verf spetters tref ik hem aan en bel 112. Na vele onderzoeken, die 6 weken duren, blijkt hij ongeneeslijk ziek te zijn. Onze wereld stort dan in. Hij heeft 3 hersentumoren en hij wordt niet meer beter. In het t.v. programma Over mijn lijk waren wij in deze heftige periode te volgen. Zelf heeft hij het helaas niet meer mogen zien... En wat een waardevolle mooie documentaire het is geworden. Vooral voor degenen die dichtbij hem waren. Tijdens zijn anderhalf jaar ziek zijn is hij niet opgehouden met creëren   Hierdoor zijn er vele karakters ontstaan die niemand nog heeft gezien. Zijn wens was dat zijn kunst en karakters zouden blijven bestaan en verder zouden leven zodat hij niet vergeten wordt. Dat heb ik hem beloofd en ben ik blijven doen.

 

Later heb ik opnieuw de liefde mogen ontmoeten. Met mijn partner Stefan verspreiden we nu samen met trots de vibe uit naam van Patrick en mogen wij de wereld een stukje vrolijker maken.

In 2016 zijn wij HappyQ'teez gestart. Kunst zonder blabla zoals Patrick dat wilde. Zijn karakters op goede kwaliteit T-shirts met oog voor detail en vrolijkheid.

Deze HappyQ'teez dragen bij aan een betere wereld door ze te maken van organisch katoen, zonder kinderarbeid. En uit naam van Patrick wordt er 1 euro per T-shirt aan Stichting STOPhersentumoren.nl gedoneerd.

Er komen vaak karakters bij, maar ook limited editions: de onbekende ontwerpen van Patrick.

 

Dus hou onze website in de gaten!

 

Veel liefs,